Tanum Strand. Perler du ikke bør gå glipp av

Publisert 3.6.2019
Kilde: My Newsdesk
Foto: My Newsdesk

Norra Bohuslän er stein og fjell, skyggefulle skoger og glitrende hav, myk, fin sand og fantastiske solnedganger i Västerhavet. Vannet er salt og friskt, og du kan fiske krabbe fra klipper og brygger. Sammen med Tanum Turist har vi plukket frem noen perler du må få med deg mens du er her.

Akkurat nå er ferieplanleggingen i gang i de tusen hjem. Det er på tide å bestemme hvor turen skal gå og hvor man skal bo. I ferieparadiset TanumStrand i Grebbestad, som er en av Bohusläns største hotell- og konferanseanlegg, byr sommeren på full fart med aktiviteter som passer alle, og masse god mat, både hverdager og helger. Mange velger også å ha TanumStrand som base når man planlegger å utforske Norra Bohuslän. For hvis man vil, finnes det en rekke utfluktsmål å velge mellom. Vi ringte til Celina Falck, turistsjef i Tanum Turist, for å få hennes beste tips.

– Hvis jeg skal nevne topp tre av våre største trekkplastre, blir det først et besøk til idylliske Fjällbacka. Her er det kjempekoselig å bare rusle rundt eller gå Läckbergs Murder Mystery Tour. En annen populær utflukt er selvsagt Vitlycke Museum i Tanum med de verdensberømte helleristningene. Kjempespennende for alle aldre! I sommer vil det være nattevandringer med visning av helleristningene i lommelyktlys. Sist, men ikke minst, bør man få med seg en skjærgårdstur, for eksempel til de vakre Väderöarna, sier Celina.
Har du et personlig yndlingssted du vil nevne?
– Ja, en badetur til Boviken på Hamburgö er min absolutte favoritt. Det er så fint der!

Tjurpannan naturreservat
Hvis du bor på TanumStrand i sommer, er det heller ikke langt til dyreparken Nordens Ark, og liker du å gå, finnes det flere små havsnære turstier like rundt hushjørnet.
– Gå ikke glipp av en tur til Tjurpannans naturreservat, det tar bare 15 minutter med bil fra oss. Det er et mektig sted med fri horisont mot vest, tipser Evelina Carlén fra TanumStrand.

TanumStrand er et av Bohusläns störste hotell- og konferanseanlegg med 165 rom, 97 hytter og egen gjestehavn. Hotellet kan ta i mot opptil 1000 gjester for overnatting, middag, möter og aktiviteter. Med en fantastisk beliggenhet helt nede ved Skagerraks strandkant står havet og skjærgårdsopplevelser i fokus. TanumStrand har åpent hele året, og ligger kun en 2 timers biltur fra Oslo.