Taxi-«reformen»: Sett den ikke på vent – men på glem!

Publisert 20.4.2020
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Regjeringen Solbergs frie konkurranse-hysteri (og privatisering ditto) har ødelagt mangt og mye. Mulig at regjeringen ikke har funnet på absolutt alt selv, men har satt seg i en slave-situasjon ved Norges medlemskap i EØS. Norge har hele tiden dette medlemskapet har vart, vært en nikkedukke for Brussel, og har knapt egen makt tilbake i dag. Utallige såkalte reformer og direktiver er blitt slukt rått. Dette har også medført at Norge skal bøye seg for EUs konkurranse-lover og privatiserings-lover, noe som har både skadd og ødelagt litt av hvert i vårt såkalte frie Norge. «Såkalte» fordi de siste regjeringene i særdeleshet har brutt Grunnloven på flere vesentlige punkter – inkl. paragraf 1!

Lastebil-næringen opplever at utenlandske sjåfører og biler – alt med mer eller mindre tvilsom kvalitet – i stor grad har fått innpass til hva man nærmest kan kalle piratkjøring i Norge, mens norske lovlige etablerte lastebileiere skyves i bakgrunnen. Nå er det taxi-næringen som er planlagt sluppet fri. Det vil egentlig også i praksis si at piratkjøring blir tillatt – et problem de i taxi-næringen i mange land har lidd betydelig under i flere år, og siden politiet ikke har kapasitet til å stoppe disse kjeltringene og deres ofte trafikkfarlige biler. Flere steder i utlandet blir pirat-taxier beslaglagt av politiet, og sjåførene straffet.

Der er stor forskjell på de eksisterende selskapene. Det har for lengst gått altfor langt med nye mer eller mindre useriøse selskaper, og der er prisforskjeller hvor de tradisjonelle seriøse selskapene faktisk i følge undersøkelser – kommer best ut til publikums fordel! I Bergen er Bergen Taxi rimeligst og det selskapet som er mest anerkjent, og med god grunn. Så nå må der jobbes aktivt for – med henvendelse til samferdselsministeren – om å få stoppet den planlagte ødeleggelsen av taxi-næringen. DET må ikke få skje»! Ingen tjener på det. Vi her i landet SKAL være herrer i eget hus – ikke styrt fra Brussel og EUs mange idiotiske og ødeleggende ideer! Nok er nok!

Wilfred Høsteland