Taxinæringen mot stupet

Publisert 6.8.2021
Illustrasjonsfoto: Sfm.no

Flere aviser er for tiden velfylte med stoff om taxi-næringen. Det dreier seg selvfølgelig om regjeringen Solbergs frislepp av taxi-løyver, og de konsekvensene det allerede begynner å få. Regjeringen ble advart før den nye «reformen» kom sent sist høst, men ville jo heller ikke høre på folkets og bransjens advarsler i den saken heller. Solberg & Co vet jo alt så mye bedre! Både de etablerte taxi-selskapene og sjåførene står frem i avisene og forteller hvordan de allerede får merke «reformen» både mht. færre turer og følgelig lavere inntekter – i mange tilfeller ikke til å leve av.

Det som i realiteten har skjedd – og som er blitt legalt – er faktisk pirat-taxier – som inntil i fjor var kriminell virksomhet! Regjeringens mange såkalte reformer, som har vært omtalt her flere ganger, har stort sett – alle som en – blitt fiaskoer. Det vil regjeringen selvsagt ikke innrømme – de er jo i egne øyne ufeilbare i alt, og ingen må komme og fortelle dem noe som helst. At regjeringen Solberg har vært – og er – den verste regjeringen Norge har hatt siden krigen, er vel ganske innlysende. Med sin anti-demokratiske fremferd i minst 10 store saker («reformer») har Solberg-regjeringen skapt splittelse og forbitrelse for folk flest.

Det er gledelig å konstatere at SPs Trygve Slagsvold Vedum og APs Jonas Gahr Støre begge vil reversere reformene hvis de kommer i regjerings-posisjon. Vi trenger sårt til et regjeringsskifte – til politikere som kan få Norge tilbake på rett kjøl. De får nok å reversere – fra jernbanen til taxi- og lastebil-næringen til politireformen og et dusin andre Høyre-styrte tabber begått de siste årene!

Godt valg!

Wilfred Høsteland