Terje Haugom: – De følger ikke med i timen!

Publisert 23.10.2023
Foto: Jan Hansen, sfm.no.

Myndighetene som ikke har fulgt med i timen – og det gjelder ikke bare i Norge, – har ikke fått med seg at bilfabrikker i Europa er i ferd med å utvikle utslippsfrie forbrenningsmotorer. Altså kommer en ny generasjon med biler som drives av forbrenningsmotor.

Det er fullstendig galt av norske myndigheter å forby salg av nye biler med forbrenningsmotorer fra 2025. Folk må få velge biltype selv, ut fra egne behov og ønsker. Ikke bli tvunget til å kjøpe elbil! La norsk diesel og E-5 bensin (og 98 oktan blyfri) være tilgjengelig på alle eksisterende bensinstasjoner i 30 år til.

Den norske bilparken – altså den som drives av ekte drivstoff, kommer til å være i full bruk i overskuelig framtid. Det er flere grunner til at elbil-folk går lei og så kjøper solide, brukte dieselbiler. Brukt diesel og bensin går så det kviner! Men etanol og annet bio-skvip må fjernes fra alt norsk drivstoff.

Overtroen på at slikt tull skal redde klimaet på Jorden, er blitt en slags religion hos dem som styrer Norge og EU/EØS. Helt på jordet, ifølge ekspertene. Ingen effekt, kun ødeleggelser av eldre, livsglade motorer! Er det så vanskelig å forstå, dere såkalte folkevalgte?

Terje Haugom, samfunnsdebattant.