Skal lage tidenes NM i Freeski på Geilo

Geilo. Publisert 14.2.2017

Kilde: Nor Freeski Gilo
Foto: Nor Freeski

I perioden 30. mars til 2. april 2017 skal Geilo Freeski, i samarbeid med Norges skiforbund, arrangere NM i Big Jump og Slopestyle i Vestlia skisenter med Andreas Håtveit og Clint Butcher som ansvarlige for utforming av konkurranseløyper. Geilo Freeski har som mål å levere tidenes NM arrangement.

Til NM i freeski på Geilo forventes hele 150 utøvere å kjempe om edelt metall og vise frem sine ekstreme tricks og ferdigheter. Blant de største profilene som vil kjempe om årets NM gull er Andreas Håtveit, Tiril Sjåstad Christiansen, Johanne Killi (bronse X-games 2017), Øystein Bråten (gull X-games 2017), Siver Voll, tittelforsvarer og norgesmester Robert Andrè Ruud, Felix Stridsberg-Usterud, Birk Ruud, Christian Nummedal, Eirik Sæterøy og Mikkel Brusletto Kaupang, de fleste med sterke meritter internasjonalt.

– Utøverne til årets NM sikter høyt og det gjør vi som arrangør også. Den anerkjente parkbyggeren Clint Butcher jobber knallhardt for å lage kreative og rå linjer for utøverne, sier pressekontakt Tor Ludo Hagen i Geilo Freeski.

– Geilo Freeski jobber målrettet for å arrangere et forrykende NM i Freeski og jobber nå for å sette sammen et godt apparat med lokale støttespillere og samarbeidsparter for å nå våre mål. Geilo Idrettslag består av om lag 1 500 medlemmer og har lange tradisjoner for dugnadsarbeid og avvikling av sportsarrangementer. Av 10 undergrupper har Freeskigruppen i løpet av få år vokst til å være den nest største i idrettslaget, og vi har store ambisjoner for videre utvikling, sier styreleder Jon Opsahl.
– Årets NM i freeski vil bidra til et betydelig løft, både for idrettslaget og for regionen hvor vi ser en stadig økende interesse for sporten. Vi gleder oss stort til mesterskapet og ønsker både utøvere, publikum, media og samarbeidspartnere velkommen til folkefesten, sier styreleder Jon Opsahl.