To kviser i baken!

Publisert 29.10.2018
Foto: Sfm.no

Den første handler om den uting at folk ikke kan la være å sitte og tukle med mobil-telefon i kirken – mens presten leser teksten for dagen, eller når som helst under seremonien! En skulle jo tro at kirkegjengere går til gudstjeneste for å få en god og oppbyggende opplevelse i Guds hus!

Særlig vi organister som sitter på galleriet, har flott utsikt til kirkerommet, og det syndes overalt i benkene på denne måten! Våre kjære biskoper bør sende et direktiv til alle menigheter med appell om å sette opp plakat/skilt på døren fra våpenhuset til kirken, hvor det oppfordres til å slå av mobilen før man går inn. Dette av respekt og hensyn til andre som har et seriøst ønske om en fredelig stund i møte med høytid og Guds ord!

Den andre kvisen er den utidige opplevelsen når man sitter på kino eller teater, og noen driver og blar i fotballresultater, meldinger, tyt og tull, og alt det andre som folk er så avhengige av! De lysende skjermene distraherer og forstyrrer noe helt inn i granskauen! Hvis folk betaler dyre billetter, og vil ha en god og uforstyrret opplevelse, så skal alle være såpass solidariske, at de slår av mobilen FØR de setter seg!

Jeg oppfordrer de som styrer kino-reklamen til å legge inn en kraftig påminnelse før filmen/forestillingen starter, og slå av WiFi’en! Plakater på dørene til salen vil også hjelpe. Hvis folk ikke respekterer forbudet, bør vakter kunne hive ut de hjernevaskede mobil-avhengige!

Terje Haugom, samfunnsdebattant