Torkelsen og hans eldre-krumspring

Publisert 26.1.2018

Av Ellinor Nerbø
Fotos: Wikimedia

Så har vi blitt fortalt at i Norge så har vi eldre på linje med Olav Thon hva gjelder trygdeutbetalinger for å tolke Torkelsen. Det virker slik at et voksent menneske og som attpå til skal være politiker i Stavanger til å virke så fryktelig sjalu på de få som har en trygd de har arbeidet for med eller uten overtidsbetalinger i?? De fleste i den sektoren har nok hatt et arbeid der overtid har hatt med skipsindustri å gjøre, og at verftets oppdragsgivere har tidsnød på seg for å få saken ferdig arbeid. Derav den tilmålte overtiden de har påtatt seg, og som har resultert i en relativt god lønn for å stå på for den bedriften man har arbeidet sitt i. Slikt har nok noen tungt for å forstå.

Det er ikke alle som løper landet rundt som klovn slik som komikere gjør, slike som deg. Jeg vil også tippe at komikere eller Løgnalslaget som du også tilhører som komiker bør holde deg til den delen, for der er du en frontfigur som passer j***** godt inn.. Jeg vil tro at du også tok med deg i dragsuget alle de som har en minstepensjon, som er under lavmål så lav at du har mer i barnetrygd enn hva jeg får i min pensjon! At noen sjeler har skaffet seg en del luksus «so what»? Den har de sikkert enten vert nøkterne og spart til, eller så har de eventuelt brukt oppspart sparekapital i aksjer som man kan ta ut hva vet vel jeg. Men det er ikke vi andre som skal bry oss med det, heller ikke dere i Venstre.

Dine sleivspark til disse viser bare en sjalusi som ikke grenser til annet enn at dette kunne ikke du klart. Men EN ting har du glemt. Også du opplever at du mister 10% av trygdens grunnpensjon som staten stjeler fra deg så lenge du bor/lever under samme tak som din ektefelle? For svært mange er dette store beløp som staten stjeler, også fra en minstepensjonist i samme posisjon så lenge man har en ektefelle eller samboer. Men de som er ikke-norske i samme situasjon slipper denne avkortingen. Er dette en rettferdig ordning?

Så har vi en annen gruppe mennesker som får i pose og sekk, de som har innvandret hit. Når de har fått en trygd, drar tilbake og sitter med en god trygd i «hjemlandet» eller andre steder. I noen slike tilfeller er det lov å tenke tanken på at dette kan være en bevisst handling for å få en annen stat til å finansiere helt andre ting som eks. terror? Vet det da ikke bedre at pensjonister i Norge får et godt liv for å ha vært med på å bygge landet, og for at også du får en real grei trygd? Ser at du og nevnte AFP-trygd (avtalefestet trygd?), men den kan ikke alle få nemlig!!

Med de skatter og avgifter man betaler i dette landet, så er det vel faktisk sånn at staten gir med en hånd etter først å ha stjålet noen kroner, før man enda en gang skal betale enda mer i skatter og avgifter etterpå? Eiendomsskatt, bompenger i søkk og kadaver, dette er bare en brøkdel av hva vi må tilbakebetale før man sitter igjen med nettoen man skal bruke i det daglige. Altså skal man betale bompenger for å få lov til å komme seg til jobben som gjelder de fleste. Argumentene dine er så bak mål at jeg må nesten bare tenke at det du er, er og blir en klovn i fåreklær.