Tørr ikke å nevne rentefradraget med et eneste ord!

Publisert 8.3.2022
Foto: Colourbox.

Statsbudsjettet for 2023 er fortsatt under behandling. Regjeringen Støre (AP og SP) er avhengig av SV for å få det godkjent. I SV-kretser snakkes det igjen om økte skatter. Det er bemerkelsesverdig at ikke et eneste parti på Stortinget, ikke engang SV, nevner rentefradraget med et eneste ord. Det gjør heller ikke den norske rikspressen, den som stadig hevder å være så opptatt av folks velferd. Statsministeren fra AP er også fortsatt helt taus om dette viktige fradraget.

Rentefradraget har som kjent falt med hele 6 % siden år 2013 da det lå på 28 %. Med de horrible prisøkningene man i dag opplever i det søkkrike Norge, og hvor staten også synes å ikke få nok i kassen, så må våre folkevalgte nå skjønne at noe langt mer drastisk må gjøres. Den økonomiske galskapen som har pågått over tid, kan bare ikke få lov til å fortsette. Folk skal kunne bo og leve av sin inntekt, men det er det i dag mange i Norge som ikke klarer.

I diverse finanskretser og i visse politiske kretser, ropes det igjen om høyere renter. Samtidig skjønner de ikke at økte renter gir enda lavere inntekter for folk flest som sitter med boliglån. Og det er det svært mange i Norge som gjør i dag. Resultatet av en enda høyere rente og ikke økning av rentefradraget, resulterer på sikt i langt mindre handel og omsetning. Det er helt ubegripelig at mennesker med høy utdannelse, (eller som hevder å ha det?), ikke synes å ha bedre peiling på allminnelig økonomi og konsekvenser.

Grådighetskulturen i Norge fortsetter, og den norske staten er fortsatt med på galeien. Mens mange milliarder fyker ut over hele kloden hvert eneste år, så både fryser og sulter en god del mennesker i et av verdens rikeste «fattigland». Å vise seg fram internasjonalt er viktigere enn å bry seg om interne problemer og egen befolkning. Det er dagens iskalde fakta som ingen må prøve på å benekte.

Redaksjonen i sfm.no.