Tragedien og det skadeskutte KrF

Publisert 26.4.2019
Foto: Wikipedia

Her forleden fikk vi en litt selsom opplevelse da den nybakte statsråd Ropstad ble intervjuet om ståheien i hans parti. Vi fikk et noe usikkert svar. Han måtte da tilslutt innrømme at det som skjedde under landsmøte, der de gikk i kompaniskap med fienden FrP, smertet mer enn det smakte. Men han var ikke bekymret for fremtiden. Den ville etter hans mening, falle på plass.

Noen har en gang sagt de bevingede ord, ”Hva gagner det å vinne den hele verden, men tar skade på sin sjel.” Det kan her gå troll i ord både for Bollestad og Ropstad at: Hva gagner det om man vinner en statsrådkrakk, men blir fordømt av sine velgere!!

Videre sto det på nettet, at det raser en utmelding av veteranmedlemmer i stor stil. Over to tusen har meldt seg ut av partiet i en senere tid. Dette må da være meget alvorlig for et så lite parti som KrF. Men som min forlengst henfarne bestemor alltid sa: ”Som man reder så ligger man”.

Skulle denne utmeldingen fortsette, så henger plassene i Stortinget i en tynn tråd for dette skadeskutte partiet. De kan faktisk risikere å ikke komme inn i landets storstue. Takket være to litt for maktglade politikere. Mange mener, og muligens med rette, at skal KrF kunne reddes, så må Knut Arild Hareide igjen overta som leder.

Per H. Midtgaard