Tragisk med historieløse rektorer!

I skolens tradisjonsrike julefeiring – i samarbeid med Kirken – fikk barna med seg en skattkiste i livet. Slik ble vi rike, vi som gikk på skolen i 50- og 60-årene.

Bergen. Publisert 18.11.2016
Av Terje Haugom, adjunkt
Illus.foto: Colourbox

Rektorene på Voss står som eksempler på alle de historieløse, tilsynelatende feige skolelederne i Norge, som ikke vil følge god, norsk, kristen tradisjon – med julegudstjeneste for hele skolen, og evt. også annen felles julemarkering for alle skolenes elever. «Man skal ikke støte noen, f.eks. annerledes tenkende eller troende, f.eks. muslimer, human-etikere og Jehovas Vitner.»

Et kultur-røveri

Dette er historieløst, unnvikende sludder fra ende til annen! Ingen norske skolebarn har vondt av å få oppleve god, norsk, kristen advent- og julefeiring, og få høre Jule-evangeliet – bakgrunnen for vår kristne julefeiring! Engasjerte lærere og prester formidler dette, så det blir husket resten av livet! Høre og delta i julesanger, julemusikk og julespill – og juletregangen i gymsalen – DETTE er høydepunktet i hele skoleåret! Slik var det før, slik skal det være nå, og slik skal det alltid få være! Julen er ikke bare nisser, glanspapir og fjas!

Det er feig, slapp og elendig holdning til det ansvar skolelederne er pålagt, når de gjør knefall for minoriteter og sære foreldre, som på sin side mer enn gjerne feirer jul med lys, tre, julemat og presanger, men ikke vil la barna få lære om den rike kulturarv som er grunnlaget for vår julefeiring. Dette kultur-røveriet fra barna er med på å avkristne Norge, og la den oppvoksende slekt bli som rotløse trær. Ikke noe hindrer dem i å falle, om det skulle storme av og til. Og det gjør det i livet. Rektorer som skylder på dyr busstransport til og fra kirken – det er tull! «La barna komme til meg, og hindre dem ikke!» sa Jesus. Nemlig!

Ikke ta feiringen fra barna

Lærerne og skolestyrerne den gangen så den kristne julefeiringen som like selvfølgelig som å spise! I skattkisten ligger historien om den største og viktigste hendelsen i verdenshistorien! Rektorer: Ta ikke den fra barna! Vis ryggraden deres! Det er dere som legger agendaen for skolens hverdag – rik eller uthult og tannløs! La dere ikke overtale av forblindede mennesker som vil holde barna unna de historiske, kristne verdier hele vårt norske samfunn er fundamentert på! Når barna vokser opp, vil de møte mye på livets vei, der barnetroen er av uvurderlig betydning – uansett hva foreldrene mente! Ta den ikke fra dem!