Trenger en logisk løsning på EUs hodepine

Publisert 3.8.2018
Av Terje Haugom DEM
Foto: Colourbox

Angela Merkel og EU diskuterer migranter og asylsøkere, og hvordan EU skal forholde seg til dette og grensepolitikken. Det er to ting som bør være krystallklart for de fleste: En flyktning er en person på flukt fra en farlig og livstruende situasjon – for seg selv og evt. også familien. En asylsøker er bare på jakt etter et bedre liv enn det han/hun har der de kommer fra. Asylsøkeren har ingen fare for sitt liv hengende over seg.

Angela Merkel og EU – inkl. vår egen Erna Solberg – bør bli enige om en logisk løsning, slik Demokratene ser det:

Tyskland og flere land i Europa er blitt oversvømt av begge disse kategorier, og flere av landene – særlig Tyskland – sliter både med integrering, kriminalitet og sosialbudsjetter. Løsningen er å ha en åpen dør og fordelingsnøkkel mht. flyktninger som er autentisert og verifisert av FN. Når det gjelder asylsøkere skal Europas ytre grenser være hermetisk lukket – uansett hvor lykkejegerne kommer fra. For Europas egen befolknings vedkommende, må det fremlegges pass ved ytre grensepassering, f.eks. i forbindelse med ferie- og jobbreiser.

Skjerping av grensekontroll Europas land imellom vil også være nødvendig, for å unngå «fri flyt av kriminelle personer». Organiserte tyvetokter fra det fattige Romania rettet mot Vest-Europa har skapt enda større klasseforskjeller i landet. De som står bak, har tjent seg rike på slik mafia-virksomhet, og bor i flotte villaer, og kjører omlakkerte, stjålne luksusbiler. Fakta om dette er dokumentert i TV2’s program Dokument 2. Tyvetoktene – bl.a. også i Norge – foregår like gjerne ved høylys dag som om natten. Norsk politi og PST er veldig klar over dette.

I skrivende stund er EU-rådet i Brüssel kommet fram til det samme som er beskrevet innledningsvis i dette innlegg forut for møtet: Frivillig skal landene i Europa – som grenser til Middelhavet – kunne opprette mottak for flyktninger som trenger beskyttelse, og deretter fordeles i andre EU-land. Migranter som IKKE trenger beskyttelse, skal omgående returneres.