Trodde jødehatet nå var historie!

Halden. Publisert 11.11.2016
Av Jan Hansen, frilansjournalist (NJ)
Arkivfoto: JH Media

Israel må fortsatt kjempe for sin eksistens i vår moderne verden. Det virker som at jødenes kamp for rettferd og respekt aldri skal ta slutt.

For en uke siden tikket der inn en e-post til Samfunnsmagasinet fra Jan-Ove Fromreide på Askøy nord for Bergen. Fromreide er meget sterkt politisk engasjert og en stor Israel-venn. I en e-post skrev han følgende, som sfm.no her gjengir med tillatelse (i kursiv tekst).

Dette skrev Fromreide

Daglig leder ved restaurant Lysverket i Bergen Christopher Haafut, boikotter israelske varer, og kaller Israel for en apartheid stat. Restauranten samarbeider med den jødefiendtlige organisasjonen Palestinakomiteen i Bergen. Dette kommer frem i BA 3. november 2016. Dette er hårreisende.

Israel er det eneste demokratiet i Midtøsten. Landet er omgitt av fiender på alle kanter. I de palestinske områdene lærer barna at Israel ikke eksisterer. Hamas har i sitt manifest fastslått at Israel skal utryddes. Jeg vil oppfordre alle som vil unne seg en god middag i Bergen å boikotte restaurant Lysverket. Daglig leder Christopher Haafut burde rødme av sin uforstand!”

Hvorfor et fortsatt jødehat?

Israel må fortsatt kjempe for sin eksistens i vår moderne verden. Det virker som at jødenes kamp for rettferd, fred og respekt, aldri skal ta slutt. Det hersker ingen tvil om at dagens palestinere høster stor støtte i Norge, uansett hvor mange jøder de dreper med sine bomber, sine kniver og raketter. Palestinerne, som også får økonomisk støtte fra norsk offentlig hold, påpeker ofte at israelerne er rasister. Når man påpeker rasisme overfor et land, bør man i det minste sørge for at man selv er tørr på bena. Det kan palestinerne på ingen måte være.

Millioner av jøder ble grusomt utryddet av nazistene under 2. verdenskrig. Etter å ha blitt tvunget til å bære en gul stjerne i flere år, endte altså millioner sine liv i nazistenes gasskamre. De skulle altså ikke få lov til å leve fordi at de ikke passet inn i Hitlers ønske om den ”ariske rase”. Flere araberland støttet også Adolf Hitlers syke ideologi, og Rommel (Ørkenrotten) fikk svært god hjelp i Nord-Afrika. Det er et ønske at Norge, som alltid hevder å være et demokratisk land – med stor respekt for menneskerettigheter, snart tar til orde overfor palestinerne og ber dem tone flagg eller miste sin økonomiske støtte. Norge som stat har ikke lov til å støtte jødehatere!