Tror alle politikere at vi er idioter?

Bergen. 1.1.2017

Av Wilfred Høsteland
Akivfoto: JH Media

Ut fra hva man opplever fra denne temmelig sære yrkesgruppen, så kunne svaret kort og godt bli JA! Vi må huske på at for dem er vi bare stemmekveg, og kveg har vel ikke akkurat ordet på seg for å være særlig oppvakte. Vi blir foret med valgflesk – det er oversatt: Løgner og bedrag. Partiprogrammene inneholder tekster – fritt oversatt; – Hvis dere stemmer på oss skal dere få all verdens goder og livet vil bli lettere for alle! Men mellom linjene står der noe helt annet; – Vær så snill å stemme oss inn – la oss få en taburett hvorfra vi kan utøve makt, få kjendisstatus, høye lønninger og fete pensjoner!

Så er Ola Dunk erfaringsmessig dum nok til å etterkomme ønskene, og stemmer dem inn på Storting og i Bystyrer, hvoretter Ola Dunk blir dolket i ryggen og ledd ut; – «Takk for tilliten – nå skal vi herse med dere både økonomisk og på andre måter – for vi vet at ved neste valg har dere glemt alt, – resignert og stemmer oss inn igjen!» Jo det ser faktisk ut som om vi er idioter – uintelligent glemsk stemmekveg som stemmer blindt på sine fiender igjen og igjen, for deretter å beklage seg over for en elendig politikk som føres! Dette er Ola Dunk i praksis: Vi har jo alltid stemt på det-og-det partiet, så det fortsetter vi jo med uansett. Det vet politikerne inderlig godt. Derfor tar de sjanser ved å føre en politikk som går på tvers med velgernes ønsker. Og politikerne fortsetter med sine falske toner.

Dem som har støttet Høyre, får lavere skatter, mens den vanlige borger og pensjonistene får større egenandeler på medisiner. Dem som har støttet Arbeiderpartiet får mer skatter og avgifter. Dem som har støttet Venstre, KrF, SV, Rødt og Grønt – får det vanskeligere og mye dyrere å ta seg frem i egen bil, og innvandrerne prioriteres fremfor våre pensjonister og andre svakere norske etniske grupperinger. Dem som har stemt FrP får ikke noe som helst ettersom dette partiet er puttet i Høyres lomme som er både kneppet igjen og forsynt med glidelås som er gått i vranglås!

Var det Mark Twain som i sin tid lanserte setningen «Alle klager på været men ingen gjør noe med det?»  Herved lanseres en ny setning som gjerne kan være stemmekvegs-idiotenes anti-motto: «Alle klager på politikerne men ingen bryr seg med å fjerne dem ved valgene!»    Kanskje vi er idioter likevel?