TV2: Kongehuset er gått ut på dato

Publisert 30.1.2022
Foto: Wikiepdia

Når jeg sto opp en morgen og startet datamaskinen. En artikkel fra TV 2 reagerte jeg kraftig på. Det var en artikkel om at Kongehuset var godt ut på dato. Mulig det, men det er nedfelt i Grunnloven, i den første delen som ikke kan forandres og hva er så galt med den kristne tro? Etter § 2 kal Norge være ett kristent land. Og også politikerne skal være kristne, så om du skal bli stemt inn på Stortinget, er forutsetningen at du er kristen.

At vi har religionsfrihet i Norge gjelder kun for folket, ikke for de som skal styre Norge, og i vertfall ikke Kongehuset. Riktig nok er Kongehusets medlemmer fritatt for straffeforfølgning. Det igjen betyr at slik må det være at ingen som ikke har den kristne tro, skal kunne lede Norge. Når det er statsminister i Norge som må avlegge en embetsed, der Konge eller og i dag Dronning skal til bibelen sverge statsministeren inn at han eller hun skal lede Norge etter Grunnloven og den kristne tro.

Ingrid Aleksandra er ingen hvem som helst. Hun som tronarving kan ikke tro på hva hun vil. Dessuten, hva er det som er så galt med at Norge går ut med at Norge er ett kristent land?

Hans Bauge 
Samfunnskritiker