Ufør, syk eller eldre i Norge!

Publisert 11.10.2019
Foto: Colourbox

Nå har atter engang regjeringen latt de uføre, syke og eldre blitt taperne i samfunnet, men i år har de også tatt med barna. Ingen tanke for de som har minst. De syke og uføre og eldre har ikke hatt en realvekst på trygda på mange år til tross for at prisene stiger i uante høyder. Er du ufør og har små barn stiller du enda verre for småbarnstillegget er fjernet, det samme er hjelp til briller og streng. For de som må ha spesialdiett har de fjernet fradraget på glutenfri mat hvilket gjør det ekstremt dyrt for folk med gluten allergi å handle inn mat de faktisk kan spise. Og medisiner som er nødvendige blir noe en kan bare drømme om. Å være syk er en ekstremt dyr affære, ikke nok med at en må slite med den lille inntekten en har som jo er på sultegrensen og holder ca en halv mnd, en har fortsatt de samme utgiftene og flere enn de som er friske.

Siv og Erna, INGEN velger å bli syke. Men dere straffer dem som blir det. Ikke hjelp til ditt og ikke hjelp til datt.. Men husk det kunne like gjerne vært dere som ble syke og som måtte ha greid dere uten disse millionlønningene deres som det norske folket IKKE har vært med på å bestemme at dere fortjener. Etter mitt syn fortjener dere ikke en tredjedel av lønna deres engang. Ikke trenger dere mer enn en tredjedel heller for å overleve, dere har da det samme som tre uføre å overleve på. Og da har jeg allerede fjernet to tredjedeler av det dere har i inntekt. Det vil si at dere har utbetalt det samme som 9 uføre i året nå hver. 9 uføre personer er ganske mange mennesker det. Og det mener dere at dere har krav på? Dere sier «vi» må stramme livreima «vi» må ditt og «vi» må datt, hvem er «vi»? Det er ikke den store hoveddelen av det norske folket, det er de med minst. Dere burde kanskje huske på den franske revolusjonen. Dere vet hvordan det gikk med kong Louis? Eller kan dere ikke historie?

Vel takket være forskjellsbehandlingen han og adelen drev endte mesteparten av dem i giljotinen. De fattige fikk nok og gjorde opprør. Det kan fort skje igjen. Ikke giljotinen til det er folk for utviklet, men at dere får ett opprør på hendene som dere ikke kan håndtere. Folk er leie nå de er leie av å bli servert løgner fra falske politikere som kommer med løftebrudd omtrent før de rekker til kontorene sine den første dagen på kontoret. De er lei av å bli behandlet som møkk av de selvopphøyde som før eller siden vil falle ned fra den pidestallen de selv har plassert seg på. Folk er lei av at dere leier ut deler av VÅRT land og gir penger til diktatorer uten ha noe de skulle ha sagt.

Vi er lei av at matprisene øker mens trygda står på stedet hvil. Og når vi med minst ser bilder av Erna Solberg glefser i seg kake mens vi må bekymre oss for om vi har råd til mat halve måneden ber dere jo selv om bråk. Dette gjelder både de som ligger syk, de som er kronisk syk og har slitt med utredning i mange år for å få uføretrygd (hvilket vi betaler alt for mye skatt av) og de eldre som bygget opp landet til det velferdssamfunnet det er i dag. Men hadde skjebnen villet det annerledes kunne det fort ha vært dere som var på vår plass. Dere har kun hatt flaks. Og mens dere gosser dere og legger på dere av bløtekake, sulter mange i dette ganske land. Mange får ikke medisinene som er livsviktige fordi regjeringen skal spare på alt til vanlige folk. Kriminelle utlendinger på flukt får med seg NAVpenger for NAV har ikke lov å stanse disse pengene. Mens den vanlige nordmann får stort sett avslag på NAV.

Vi bor i ett kaldt land, og trenger klær som passer været, men de fleste har ikke råd til å kjøpe disse klærne. Hva om vi hadde raidet klesskapene deres slik at dere måtte ha levd som oss? Å ha varme nok klær om vinteren, ha nok mat på bordet og ha ei god seng som ikke ødelegger ryggen er ikke luxus, det hjelper folk å holde seg friske. «Det er typisk norsk å være god» påsto Gro Harlem Brundtland, mulig det sier jeg, mot alle andre land og deres befolkning, for den vanlige nordmann merker ikke stort til det. Og vi har aldri blitt spurt om vi er enige i om vi vil Våre skattepenger skal gå til det politikerne bestemmer heller. Sånn som den fiaskogarasjen til politikerne til mange millioner kroner f.eks. Jeg ville ikke at mine penger skulle gå til det formålet, jeg ville at mine skattepenger skulle gå til sykehus, barneavdelinger og aldershjemplasser her jeg bor. Og jeg tror nok jeg har mange Kristiansundere med meg når jeg skriver dette.

Å gi barnevernet 300 mill kroner er bare idiotisk. Sørg for at de kan det de gjør før de får ett øre ekstra, for mange uføre er blitt ødelagt av nettopp barnevernet. Jeg kan ramse opp eksempler på eksempler på barn og unge som er ødelagt av barnevernet, og foreldre og utvidet familie. For så lenge kunnskapen blant de ansatte mangler på alt for mange områder så vil barnevernet heller aldri kunne gjøre noe bra. Jeg kan nevne ett eksempel sånn i full fart. Han ble tatt fra far som 9 åring, grunn far hadde feil jobb, han var selvstandig næringsdrivende og hadde kontor i hjemmet deres, Far var også trener for fotballaget gutten spilte på og fulgte gutten til skolen hver dag. Når far dro stakk gutten fra skolen, han ble mobbet. Og til tross for at far tok dette opp med skolen ble ikke noe gjort for å bedre situasjonen, for ifølge rektor var det ingen mobbing ved hans skole. Gutten ble tatt og plassert flere steder, han bodde ei stund i ett muggspist og rått barnehjem. Og som alle oppegående mennesker vet så er muggsporer skadelig for kroppen både ut og innvendig.

Denne unge gutten fikk merker på kroppen på grunn av disse sporene han har store flekker på grunn av denne muggen, men medisinsk hjelp fikk han ikke. Han var under barnevernet i nesten 9 år, på den tiden gav de blaffen i legebesøk, tannlegebesøk og oppfølging av far eller gutten selv, han ble utsatt for lommemannen og løgnene kom inn fra barnevernets sakkyndige. Denne unge gutten fikk varige men av barnevernets behandling, i en alder av 22 måtte han trekke alle tennene på grunn av den manglende ansvarsbyrden barnevernet hadde tilranet seg, han sliter nå som 25 åring med alvorlig sosialangst og har enda ikke fått hjelp til å ordne tennene. Han lever nemlig på minste ung ufør. Er en ufør enten det er påført av stat eller offentlige kontorer eller av sykdom så blir en behandlet som møkk av regjeringen. Tror dere virkelig noen av oss syke enten det er psykisk eller fysisk sykdom har valgt dette frivillig? Ikke svarte heller. På tide at dere åpner øynene å ser hva dere driver med nå.

Etter min mening burde ingen av regjerings eller stortingsrepresentantene få mer enn vanlig arbeiderlønn, dette er noe de selv har valgt, og de skal forvalte pengene til folket. Det er ikke deres lommebok å leke seg som de vil med, slik de gjør i dag. En må lære seg at skal en kunne hjelpe andre må en først kunne hjelpe seg selv og sine. Men Norge er stikk motsatt. Nei, denne regjeringen må bort, for maken til egoister skal en lete lenge etter.

Hilde Ottesen