Uforklarlige fenomen i universet

Publisert 8.12.2017
(Publisert tidligere i januar 2009)

Av Jan Hansen, frilansjournalist (NJ).
Illustrasjon: Jan Hansen – sfm.no

Hva var det egentlig som beveget seg raskt på himmelen over den lille danske byen Fredensborg en varm sommerkveld i året 1988?

Siden 1959 har det i Danmark blitt registrert flere tusen meldinger om fenomen på himmelen, og som det senere er funnet naturlige forklaringer på. Mange slike fenomen forblir dog forsatt helt uforklarlige . Da jeg leste om en slik sak på TV2 tekst-tv den 29.1.2006, vekket det minner om en merkelig hendelse som jeg ikke har glemt. For den var egentlig også litt skummel.

Det kom først et gnistregn

Under et feriebesøk i Danmark, nærmere bestemt i den lille byen Fredensborg (ikke langt fra stedet hvor det danske kongehuset har sitt berømte slott), var min kone og jeg ute og spaserte en aldri så liten tur i kveldsmørket. Så skjer det noe ganske merkelig. Først kom det et gnistregn rett bak oss fra nordlig retning. Vi skvatt faktisk begge to.

Det var egentlig gnistregnet som fikk oss til å se opp mot himmelen. Hva så vi? Ganske høyt oppe kom et eller annet lysende objekt som beveget seg sakte fra nord mot syd. Jeg tenkte der og da at dette var sikkert et stort passasjerfly på vei mot Kastrup Lufthavn ved København. Men det kan det ikke ha vært.

Helt plutselig stopper det opp. Sekunder etter farer det i høy fart mot øst for så å stoppe helt opp igjen. Etter ca et minutt farer det i vestlig retning og så stopper opp nok engang. Knapt et halvt minutt senere forsvinner objektet i høy fart ut i atmosfæren i nordlig retning og etterlater seg en merkelig stripe av gul/hvitt lys.

Uforklarlige fenomen?

Mon tro hva dette egentlig kan ha vært som beveget seg på kveldshimmelen over Fredensborg denne varme sommerkvelden. Jeg har aldri sett noe liknende før, og har heller ikke fortalt så mange om den.

TV2 nyhetene minnet meg på hendelsen som jeg derfor har valgt å dele med våre lesere. Egentlig en ganske merkelig hendelse for en som fortsatt er skeptisk til alt som heter UFO’er. At det derimot er mye mellom himmel og jord som vi mennesker ikke kan forklare er i hvert fall sikkert.