Ukraina trenger alles hjelp

Publisert 3.3.2022
Foto: Colourbox/Sfm.no

Det er en av verdenshistorien største og verste krigs skandaler at: President Putin, bryter internasjonal rett og velger død, og krig som virkemiddel for å tvinge sin vilje på et selvstendig og fritt naboland som Ukraina.

Ja, Norge må selvsagt bidra til å øke presset mot Putins regime – og de av oligarkene som elsker han. Demokratene støtter kraftfulle økonomiske sanksjoner og andre former for økonomisk og politisk press for å få Russland til å stanse sin meningsløse krig mot sine «brødre og søstre» som dessverre i sin ytterste konsekvens også kan medføre bruk av atomvåpen.

Det russiske Putin-regimet viser seg å være villig til å bruke alle krigens forferdeligheter. En full krig i Ukraina, og i verste fall en russisk okkupasjon, vil sende svært mange mennesker på flukt.

Alle verdens demokratiske land må være forberedt på at det kan skje, og alle land må i en slik situasjon ta sitt ansvar for å gi ukrainske flyktninger trygghet, samtidig som vi må styrke bistands- og hjelpearbeid i områdene som er rammet. Ja, og Norge må selvsagt være klar til å ta vår del av dette viktige ansvaret.

Vidar Kleppe og Lene Jakobsen
Bystyrerepresentanter for Demokratene i Kristiansand