Ulike meninger er bare sunt!

Publisert 10.6.2020
Foto: Privat

Moralens sneversynte voktere

Det er så tragikomisk! ALT som vises av morsomme ting på TV er rasisme! Både John Cleese, Monty Python, Øyvind Blunck og Otto Jespersen er blant figurene som kan få alvorlige, trauste nisseluer til å gapskratte – rått, ekte og hjertelig. En god latter skal – etter hva sagnet forteller – forlenge livet. Men når sketsjer og morsomheter toucher borti tema som religion, hudfarge eller seksuell legning, – da er det omtrent som å terge opp svartsynte svovelpredikanter og avholdsfolk. Nei! Nei! Nei! Fy og fy! Dette er rasisme! Slikt kan man ikke vise på TV! Det er synd og det som verre er!

Ærlig talt, – nå må disse fisefine, pripne moral-høns være så snill og lukke nebbet sitt! Er det så fælt, får de heller skifte kanal, eller slå av! Uten sunn humor og litt fleksibilitet blir verden grå og kjedelig! Stå på, våre beste komikere! Ingen normale mennesker – uansett hudfarge, tro eller seksuell legning – må ta seg selv eller andre så høytidelig, at de ikke kan unne seg selv og andre en sunn gapskratt!

Tull på to hjul

El-sparkesyklene er det skrevet mye om. Noen vil også hevde at det å få farte rundt på disse idiotiske greiene er en del av «den demokratiske prosess». Har bergenserne virkelig ønsket disse latmanns-trillene? Innleggene i Bergens-pressen tyder da virkelig ikke på at dette tåpelige stuntet er ønsket! En skal høre mye rart! Og se enda mer rart – og farlig! Foreldre i full peising over Tårnplass, med en liten tass stående mellom seg og styret! Uten hjelm! Hva tenker de med? At Bystyret og Politiet har gitt firmaet RYDE velsignelse til å spre disse potensielle ulykkes-dingsene i Bergen, er ubegripelig!

Eldre, funksjonshemmede og svaksynte/blinde har det ikke lett om dagen. At folk blir skadet – evt. drept – pga. dette tullete påfunnet, er bare en selvfølgelig konsekvens, når hvem som helst – uten hverken hjelm eller sertifikat – får vingle av gårde i opp mot 50 km/t! Dette burde byen blitt spart for! Der er mer enn nok vanlige sykler overalt fra før! Fortauet skal være for de gående, gatene for bilene, bussene, laste- og varebiler, og skikkelige motorsykler! Bystyret må få BIR til å samle sammen disse geniale oppfinnelsene, og så parkere dem på rett sted – Espehaugen!

Terje Haugom.