Urent spill i KrF

Publisert 9.11.2018
Foto: Wikipedia

Har unfair play og snusket spill, helliget middelet i Rogaland KrF? At Rogaland Kristelig Folkeparti kan se seg selv i speilet, og glede seg over at de klarte å jukse seg til flertallet på partiets ekstraordinære landsmøte, er nesten uvirkelig. Resultatet av dette ser vi allerede konturene av

KrF er i dag et splittet og uetterrettelig parti. De lovet i valgkampen at de ikke skulle gå i regjering med FrP som Hareide advarte så sterkt mot. Men hva gjør man ikke når verdslige politiske posisjoner og feite lønninger og enda feitere pensjoner, lyser i det fjerne? Da betyr ikke K’en i partiet særlig mye. Det står nå igjen å se hva de to nestlederne klarere å oppnå hos Erna og Siv.

Den invitten Erna kom med, før det sagnomsuste landsmøte, må en vel kunne si er et typisk spill for galleriet. Erna Solberg har på ingen måte noe mandat til å love noe som helst. I alle fall når det gjeller abortloven. Hvis de to maktglade nestlederne i KrF. tror at de kan røre vesentlig med abortloven, uten at det får dramatiske følger. Nærmere et politisk selvmord kommer vel et parti aldri.

Per H. Midtgaard