Urettferdighetens klimaks

Publisert 7.8.2022
Illustrasjonsfoto: Sfm.no

Vi har egen vannkraft i Norge, og vi har egenprodusert drivstoff til Norges fremdeles desidert største bilpark. Og vi snakker om forvaltningen av det norske folks naturgitte ressurser. Regjeringen skylder på krig og kriser rundt om i verden, og bruker det som unnskyldning for å holde et prisnivå på norsk strøm og norsk drivstoff på et totalt uakseptabelt og eskalerende høyt og fattigdoms-skapende nivå i eget land!

Slik oppførsel fra regjeringens side vil vi nordmenn ikke lenger finne oss i, Støre og Vedum & co! Ser dere ikke at folk sliter? Ikke alle har lenger råd til å bruke bilen sin! Og be ikke folk gå over til elbil! Denne sommeren har skapt mange grå hår i hodene på mange elbilister, både mht. lading og begrenset kjørelengde pga. varmen. Og når høst går over til vinter, må mange ta i bruk sine gamle og klima-fiendtlige vedovner og peiser for å holde varmen. Er dere enten stokk blinde, eller for dumme til å se hva dere gjør med den såkalte norske velstand?

Fei for egne, norske dører, før dere skal ut og redde land som burde klare å ordne opp i egne problemer! Gi oss vårt norske drivstoff på norske pumper til 12 kroner literen, og vår norske strøm til 37 øre pr. kWh! Kutt statlige avgifter til folket, og klar dere med inntektene fra olje og gass til utlandet! Gjør dere det, snakker vi om sunn og god og folkevennlig politikk, i tjeneste for et folk som kanskje vil gi dere stemmer også i framtiden! Slik det nå er, blir den fatale avgrunn det deres partier vil møte ved kommende valg!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.