Vi må stemme Norge ut av EØS/EU i høst

Publisert 26.2.2021
Foto: Wiki-Brage-Aronsen

Vårt forhold til EU koster oss mer enn det smaker. Det koster oss mer og mer for hvert år. Samtidig får vi mindre tilbake. Alt i alt taper vi omtrent 250 Milliarder på husmannskontrakten med EU.

Og det er mer tap den Grunnlovsstridige avtalen vil påføre oss i fremtiden. Store deler av turistnæringen i distriktene vil tape store summer på grunn av at utenlandske turister ikke kommer til Norge. En næring som var i vekst og helt nødvendig for flere små plasser i utkantstrøk som er fraflyttingstruet. Turistene vil se urørt natur og ikke industriområder. Den urørte naturen som nå er i ferd med å bli totalt ødelagt av gigantiske vindturbiner som dreper utrydningstruede fugl i hundretall lokalt og viktige insekter for både naturen og planter og dyr som lever der er ikke interessant for turistene.

EU-kommisjonen skal i løpet av våren komme med en endelig beslutning om hvilke investeringer som skal klassifiseres som «bærekraftig». De vil blant annet ikke regne investeringer i skogbruksnæringen som bærekraftige. Jan Tore Sanner påstår at norske myndigheter ønsker at skogbruket skal klassifiseres som bærekraftig etter de eksisterende reglene. Vel, den som lever får se. Jeg har ikke tro på at globallisten Sanner setter foten ned..

Den samme udemokratiske EU-kommisjonen sa før jul at norsk vannkraft ikke kunne regnes som bærekraftig. Vannkraften som gjorde at vi hadde det grønne skiftet for 200 år siden! Men å ødelegge urørt natur og fauna, får den kriminelle vindkraft mafiaen gjøre uhindret. For det er jo «bærekraftig» Lurer på hvor mye korrupsjon det er inne i bildet når de får lov til å voldta en hel nasjon med loven i hånd? Og hvorfor er det EU som skal bestemme slike ting i Norge? Har regjeringen abdisert?

Vi er også plaget av rovfiske fra både EU fiskere og andre mer langveisfarende sjørøvere. Men mest fra EU. Fiskeri og Sjømatministeren sier at EUs rovfiske i Svalbard sonen er uakseptabel. Likevel får EUs trålerflåte lov å starte tjuv fisket på torsk rundt Svalbard som om ingenting har skjedd? La oss vokte våre ressurser og legg tilrette for at vi kan både motta, bearbeide og selge våre fiskeprodukter selv. Vi trenger å ta tilbake arbeidsplassene i distriktene om vi mener alvor med å ha bosetning i hele Norge. Vi i Demokratene vil jobbe beinhardt for at vi må få tilbake arbeidsplassene i distriktene. For det er der verdiene skapes.

På grunn av idiotiske skatte og avgiftsregler importerer vi mye av maten vi spiser. Biler og det meste av byggemateriale, maskiner og arbeidskraft til bygg og anleggsaktiviteten i landet er også importert. Det meste importert fra EU. Disse tingene bidrar i stor grad til det økende handelsunderskuddet for Norge. Her har vi som politikere en viktig jobb å gjøre. Vi må begynne å gjøre det lønnsomt å ha ansatte i arbeid uten at det går ut over lønnsnivået. For EØS avtalen har ført til en ekstrem økning i sosial dumping. Noe som truer norsk velferd. Dette vil Demokratene aktivt jobbe mot.

Statistisk sentralbyrå sier at selv med inntektene fra olje- og gasseksport, endte Norge med et handelsunderskudd med EU på 65 milliarder kroner i tillegg til 163 Milliarder som fastlandsøkonomien tapte i 2020! Det betyr i mine øyne at Norge nå må vise muskler og importere for minst 250 Milliarder mindre i år fra EU! Det kan da ikke være meningen at vi skal betale 6 Milliarder for å være med i en «avtale» som vi taper langt over 200 Milliarder på? Dette er en avtale vi i Demokratene kommer til å jobbe beinhardt for å få fjernet om velgerne vil.

Et forslag om å kutte i Norges økonomiske bidrag til EØS-avtalen, ble nedstemt av regjeringspartiene med støtte fra Ap og Frp. Istedenfor har regjeringen med støtte fra Frp, bestemt seg for å øke Norges bidrag til EØS-avtalen med 250 millioner kroner i 2021 over statsbudsjettet, til tross for at EU har krympet i innbyggertall med 15 prosent etter Brexit. Hvilke planet er det regjerings-kameratene bor på? Hvilke saklige argumenter finnes for at vi skal betale ennå mer for ennå mindre tilbake og at våre forhandlere blir brukt rene mafia metoder mot?

Mitt håp for dette året er at velgerne våkner og forstår at EØS avtalen og EU i stadig økende grad styrer Norge som en liten provins. EØS avtalen er ødeleggende for demokrati, ytringsfrihet, næringsutvikling, distriktene, velferd og våre naturressurser. Og den udemokratiske EU kommisjonen bryr seg ikke om vi sitter igjen med en rasert natur, tomme hav og gnager gråstein som eneste matkilde. Det gjør heller ikke de partiene som i dag sitter på Stortinget. Og da har jeg ikke tatt med de negative effektene Solberg og Rotevatn sine bindinger til det gjennomkorrupte FN systemet påfører oss.

Og husk at det hjelper ikke å syte og klage på Facebook eller demonstrere i gatene. Det flirer eliten hånlig av. For det fratar dem ikke makt. Det er KUN din stemme nå til høstens stortingsvalg som vil være avgjørende. For stemmer du ikke, stemmer blankt eller stemmer på et parti som i dag sitter på Stortinget, er du selv en del av årsaken til at den kyniske politiker eliten på Stortinget kan fortsette å herse med folket og rasere landet i stadig økende grad. Vi i Demokratene mener at vi skal ha bindende folkeavstemning i alle viktige saker. For det skal ikke være EU eller FN som skal bestemme over hodene på oss. Vi skal være herre i eget hus.

Svein Arne Grønnevik
Leder, Demokratene Vestland Fylkeslag