Værballonger vs. spionballonger

Publisert 17.2.2023
Foto: Colourbox

Spørsmålet blir da trenger man i dag ballonger for å «peile været? Nei tenker jeg, i dag har man mer avanserte midler å bruke så den påstanden faller på sin egen urimelighet. da gjenstår spionasje-ballonger som mer sannsynlig, men hva er hensikten når man selv der i dag har mer avansert utstyr å hjelpe seg med.

Men, når det også er sagt, så er det vel ingen genistrek at man prøver å teste ut gamle metoder hva gjelder sist nevnte?? Da er vel en ballong eller annet «luftskip» prøvbart for å teste en annen stat og se om de har «lagt merke til» disse «farkostene»? men hva er da meningen med å gjøre det på denne måten?? Det ser unektelig litt tøvete og snodig ut ??

Skjønner man ikke at det er mulig å skyte ned disse og finner ut hva innholdet i dem er?? Hvor stor idiot er personen som finner på å gjøre det på den måten?? Jeg ser for meg et samarbeid mellom dumme stater og at teknologien ikke kan skjules om disse blir nedskutt?? Jøsses for noen tomskaller… Værballonger…. jeg ler av dumskapen om dette ser aldri så alvorlig.. skjønner dem ikke at satelitter ser dem??

Ellinor Nerbø