Vanvittige TV2-lønninger

Publisert 3.4.2018

Av Wilfred Høsteland
Illustrasjonsfoto: Colourbox

I følge Bergens Tidende 31.mars har to ledere i TV2’s eierselskap håvet inn 45 millioner kroner i lønn og pensjon. Samtidig har TV2 knapt ressurser til å drive vanlig nyhetsjournalistikk. Dette uttaler TV2-veteranen Pål T. Jørgensen til avisen. Han viste også til at de to sjefene har doblet lønnen sin siden 2010, og at de i løpet av de siste åtte årene tatt ut 250 millioner kroner i «kompensasjon». TV2 har gjennom de siste årene vært gjennom tøffe nedbemanningsrunder. Jørgensen sier også at nyhetene i TV2 er kraftig svekket. Enkelte bruker uttrykket rasert.

Ja dette kan vel vi vanlige seere skrive under på. En rekke av de beste medarbeiderne er borte, – tekst-TV er borte, – her skal alt annet tydeligvis knipes inn bare ledelsen får det de mener å være verd! Dette virker mest som korrupt – en slags mafia-virksomhet. Her gjelder det tydeligvis for lederne å gjøre seg selv styrtrike på bekostning av både bemanning og virksomheten ellers. Det ser ut som råskap og griskhet på sitt aller verste. Men det er merkelig – som vi for øvrig har sett i andre sammenhenger i konserner – lederne overvurderer sin egen verdi. De så å si forguder seg selv og får aldri nok. De har endatil vært frekke nok til å stå frem i TV og aviser og uttalt at de fortjener slike lønninger ut fra det ansvaret de har. Og flere av dem er som kjent blitt sparket for dårlig styring. Da får de såkalte fallskjermer som de kan leve svært fett av resten av livet uansett hvor ung de er.

Noen eier verken skam eller samvittighet – de har frekkhetens nådegave – og liker å stå frem så alle kan få se hvor styrtrike de er. Dette viser de også ofte ved overdådige luksushjem, luksusbåter og de dyreste bilene. Da kalles det visstnok representasjon! Er det ingen som har myndighet og moral nok til å sparke slike sjefer? Jeg – og mange med meg – bare spør!

Redaktørens merknad: Norsk TV2 er siden 2012 heleid av det danske mediaselskapet Egmont. I 2017 gjennomførte TV-konsernet store kutt i antall ansatte. Målet er å spare 350 millioner innen 2020. Red. Her kan du lese mer om TV2s historie: http://www.medienorge.uib.no/fakta/konsern/39