Vern om fossil-bilene våre!

Publisert 16.8.2021
Arkivfoto: Sfm.no

Herrene Støre og Vedum vil sannsynligvis være å finne i regjering etter valget. Særlig Vedum har tatt til orde for å holde drivstoffprisene nede, og nå har også Støre tatt samme stilling til akkurat det. Vi som eier og bruker diesel- og bensinbiler er etter hvert kraftig lei av alt tytet om at «nå ser vi slutten for fossil-bilene» og «nå må vi kjøpe elbil»!

Ikke faen om vi skal la oss presse til å kjøpe batteri-bil! Hva forteller daglige nyheter? Jo, brann i elbiler skjer oftere og oftere, Mustang E stopper momentant i bratte stigninger, og elbiler forurenser 3 ganger så mye i produksjonsfasen som en fossilbil – som faktisk må legge bak seg 200.000 km før den har nådd samme forurensningsnivå! Dessuten – reparasjoner av batteribiler er jo så å si umulig, de må skrotes! Elbiler er dobbelt så tunge som vanlige biler, og hvirvler derfor opp mer svevestøv! Brann i en fossilbil kan slukkes med pulverapparat. Hallo i luken!? Brannvesenet er bekymret for utviklingen og hyppigheten av branner i elbiler. Slukking er problematisk. Hvor er egentlig miljø-gevinsten med elbiler?

Det er å håpe at ny regjering annullerer «sluttdatoen» for salg av driftssikre, nye og rene fossilbiler, likestiller alle biltyper mht. avgifter, senker prisen til nordmenn på norske pumper ved kjøp av norsk-produsert diesel og bensin til ca. 12 kr literen, og lar folk velge den bil de selv vil ha! Ny eller brukt! Uten bilen stopper Norge, det vet partilederne! Glem ikke distrikt-Norge! Og husk – bio-drivstoff ødelegger moderne, finjusterte bilmotorer, og dyrking av planter til dette stjeler verdifull matjord i en verden der millioner sulter!

Det er i tillegg betimelig å spørre om klima & miljø-ekstremistene har tenkt over hva som trengs av nye kull- og atomkraftverk for å holde et elektrifisert bil-Europa på hjul? Klima-endringene har vi alle litt av skylda for, men det er først og fremst en reprise i naturens egen syklus gjennom milliarder år.

Vi i Demokratene mener at klima- og miljøpolitikerne er en trussel mot vårt norske demokrati, dersom de fortsetter å presse landets parlamentariske ledelse til å øke drivstoffprisene og CO2-avgiften dithen, at bare de rikeste har råd til å bruke bilene sine. Dette må velgerne ta på alvor i september!

Terje Haugom, Demokratene.