Vi bør emigrere til Sverige

Publisert 12.4.2019
Foto: Sfm.no

Sverige er et godt land å bo i! De har hverken olje eller bompenger – med unntak av noen kroner på en motorvei ved Stockholm, og ved Gøteborg. Bergen begynner etter hvert å bli så ødelagt av maktmenneskene i Rådhuset, at den kjærlighet man hadde til byen mellom de 7 fjell er i ferd med å bli sinne, frustrasjon og håpløshet!

Bykjernens handelsliv er i ferd med å gi opp. Mange ærverdige forretninger har gitt seg, og spisesteder og sub-kultur har flyttet inn. Reguleringer, parkerings-forbud og politikernes bil-hat, gjør at man som bilende kunde henvises til noen få P-hus – som regel et godt stykke unna der man tenkte å handle. Da velger man de langt mer publikumsvennlige kjøpesentrene ute i bydelene!

Byrådets totalt blinde gangsyn mht. hva man forsvarlig kan kreve fra byens bilister, har gjort dem fartsblinde, og bomstasjoner settes opp i et stadig mer vanvittig tempo. Bybane til Loddefjord og Nyborg – som innbyggerne IKKE vil ha, men derimot BUSS, – vil tvinge diktaturet i Rådhuset til å skru opp bompengetakstene enda noen blodige hakk. Higen etter mer, mer, og atter mer av dine og mine private midler, er gått til hodet på dem! Fjellvettregelen «Det er ingen skam å snu» er totalt ukjent for politikerne! De ruinerer stadig flere familier og bedrifter med fullt overlegg – uten et snev av forståelse for hvor galt det eskalerende bompengesystemet og eiendomsskatten bærer av sted!

Barnefamiliene og transportsektoren er de som rammes hardest av galskapen i dette landeveisrøveriet. At noen har klart å herpe 3 bomstasjoner, er faktisk forståelig, og vi må nok vente mer av både det og tøffere og tøffere aksjoner i Bergen! Tillatelsen til «ytre bomring» er gitt av Stortinget. Samme ulla der som her! I gamle dager – før år 2000 og Fløifjellstunnelen – betalte vi for vårt drivstoff og vår årsavgift! Og det var det! Hvorfor i svarteste Løvebakken kunne vi ikke klare oss med det da? Kan valget til høsten få slutt på elendigheten som ligger som en mare over Bergens bilister? God tur til Sverige i sommer!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.