Vi trenger også en Bortforklaringsminister m. fl.

Publisert 25.1.2019
Foto: Sfm.no

Løgn på løgn. Er det noen som med hånden på hjertet stoler mer på regjeringspartiene? Er det noen som stoler mer på Høyre og FrP – på Venstre eller KrF? I så fall må de ha lagt i dvale de siste årene – ikke minst de siste ukene.

FrP lovte nærmest med fanatisk trøkk at dersom de kom i regjering skulle bompengene bort, og en rekke tullete avgifter skulle også bort. Høyre har også gjennom årene kritisert andre regjeringer for deres skatte- og avgiftspolitikk – til de selv kom i regjering. Da ble skatter og avgifter skrudd opp med Fremskrittspartiets velsignelse og stilltiende. Nye idiotiske avgifter har kommet til – f.eks. sukkeravgiften og flyseteavgiften, for å nevne noen få. FrP har vært med på den mest ekstreme økning av bomstasjoner og ditto penger siden de kom i regjering med Høyre. Selvsagt vet vi at FrP er helt i lommen på Høyre, og at det er Høyre som styrer dem bak kulissene som marionetter. Og Høyres skattelettelser viste seg å bare gjelde dem som hadde rikelig fra før. Slik er jo tradisjonell Høyre-politikk!

Det siste er at Erna Solberg & Co ville skjære ned på antall departementer og ditto statsråder. Fra 2019 har Norge aldri før i historien hatt så mange departementer og statsråder som nå! En del av dem har fått kunstige og helt tullete departementer – som f.eks. Digitaliseringsdepartementet. Noe må man jo gjøre for venner slik at de ikke mister jobben! Ikke sant, Erna? Man sparker dem ikke – man lager et nytt departement for dem og supplerer dem med et antall statssekretærer som neppe får særlig mye å gjøre, men det blir i hvert fall en solid økning av utgifter – altså fra våre skattepenger. Høyre-politikk anno 2019!

Vi mangler enda noen statsråder, Erna Solberg! Vi trenger sårt til en Bortforklaringsminister, – en Organisasjonsminister som kan finne arbeid for de andre som egentlig ikke har noe å gjøre, – og videre trenger vi også en Overvåkningsminister som passer på at Bortforklaringsministeren og Organisasjonsministeren gjør jobbene sine – som igjen påser at de andre statsrådene gjør sine jobber. Og ikke glem at hver av dem må få et antall statssekretærer slik at de har tilstrekkelig selskap i den avgiftsfrie Stortingskantinen!

La oss med absolutt sikkerhet slå fast at vi for tiden har Norges desidert dårligste regjering i nyere tid – kanskje også fra gammel tid! Pr. Januar 2019 styres Norge av en gjeng selvgode kjerringer som passer bedre til å vaske kontorgulvene for de nye statsrådene – som man vel heller kan kalle stas-råder! Og samtidig klages der over at der ikke var nok kvinnelige statsråder i dagens regjering! Da får vi bare si: Nok er nok!! Kjære gamle Norge: Du har sett dine beste tider!

Wilfred Høsteland