Vi vil ikke ha mer bybane i Bergen!

Bergen. Publisert 6.2.2017

Foto: JH Media
Terje Haugom, bilist og samfunnsdebattant

Bybane til Fyllingsdalen, Åsane og Loddefjord? Niks! Bergens bilister og lastebilsjåfører – og vi er veldig mange – vi vil ganske enkelt IKKE ha mer bybane enn den som snart er ferdig til Flesland! Det er flere grunner til at byråd Tryti & Co må satse på busser i stedet:

1) Vi må betale vanvittig mye mer i bompenger, fordi staten ikke ønsker å gi 100 % full-finansiering!

2) Vi ønsker ikke at enda flere må tvangsflytte, fordi bybanen tvinger seg fram.

3) Det har allerede gått liv, og utallige kræsj mellom bybanen og biler har skjedd – nå nettopp fikk både bil og bybane grønt lys samtidig på Nesttun.

4) Det er kun i morgen- og ettermiddagsrushet at bybanens vogner er tilnærmet fulle. Ellers er det veldig god plass om bord.

5) Når et vognsett får stopp, stanser hele systemet opp! Mye mer fleksibelt og økonomisk med buss, og flere ruter – også i utkantene av sentrumsgryten!

6) Det koster å holde bil – som er livsnødvendig for de fleste av oss, – og vi mener øvre grense for bompengesatser allerede er overskredet med altfor mye for lenge siden!

Vi er alle enige om, at blir det flere økninger og flere bomstasjoner i Bergen kommune, blir det aksjoner som ingen har sett maken til! Nok er nok, – er det så vanskelig å forstå, Tryti & co? «Bymiljøpakke» – slik dere har planer om – kan dere arkivere et lurt sted i rådhusets kjeller! Og kast nøkkelen i Vågen!