Vidar Kleppe: – Ingen islamister i våres gater

Publisert 2.1.2018

Illus.foto: Colourbox

Ekstreme islamister representerer fortsatt den største terrortrusselen mot Norge. PST mener Norge fremdeles står overfor et utfordrende trusselbilde, ikke minst fordi IS har oppfordret sympatisører til å utføre terrorangrep på egen hånd. Selv om Norge flere ganger blitt gjenstand for islamske terror trusler vurderte PST det som lite sannsynlig i 2015 og 2016 at personer ville bli sluset inn til Norge gjennom asylstilstrømningen med et oppdrag om å gjennomføre terrorangrep i Norge, men der tok dessverre PST feil.

 I september 2017 ble en mann i trettiårene pågrepet av PST i Midt-Norge. En annen mann i samme aldersgruppe ble pågrepet på Vestlandet tidlig i september, og begge har sittet i varetekt siden. Begge er siktet for brudd på terrorbestemmelsene, uttalte kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST den gang til NRK (https://www.nrk.no/norge/kom-til-norge-som-asylsokere-_-siktet-for-terrortilknytning-1.13760386).

 Begge disse mennene kom som asylsøkere fra Syria til Norge i 2015 og 2016. Dette viser at trusselen mot Norske og demokratiske verdier er reell, og at trusselen kommer fra IS og andre radikaliserte muslimer, som gang på gang kaldblodig og hensynsløst halshugger sine uskyldige ofre i Allah navn.

 Et godt tiltak av mange for å stoppe veksten av radikal islamisme i Norge må være at det må bli en langt bedre kontroll om hva som blir sagt og forkynt i norske moskeer som etter min mening har blitt en «rugekasse» for hatet og volden mot demokratiske og vestlige verdier. Videre må Norge snarest innføre et forbud mot å holde taler og prekener på andre språk enn norsk i norske moskeer. En naturlig konsekvens av dette blir da å nekte imamer fra utlandet innreise og arbeidstillatelse i Norge.

Nok er nok, her må det ryddes opp! 

Vidar Kleppe
Politisk nestleder for Demokratene i Norge