Vidar Kleppe: – Nordmenn fortjener bedre enn dette statsminister Støre

Publisert 11.4.2023
Foto: Privat

Norge, det er regjeringen Støre og norske stortingspolitikere som har skylden for at nordmenn må betale monsterpriser på norsk strøm. Konsekvensen av dette er at nordmenn helt unødvendig må tømme kontoene sine og bruke alle oppsparte penger – for å holde varmen og kunne betale for økte matvarepriser og renter.

Om ikke Norge snarest kommer seg ut av EUs energibyrå ACER vil dette faktisk også true nordmenn og norsk industri sin konkurranseevne. Dette kan «rett og slett» ikke regjeringen Støre lengre forholde seg likegyldige til.
Kraftutveksling som foregår i EU og EØS er noe vi alle tjener på sa den tidligere regjeringen Solberg til stadighet, men dette stemmer ikke – og hva vil regjeringen Støre konkret gjøre med dette?

Vi husker alle godt hovedargumentet fra Erna og FrP for at Norge skulle slutte seg til ACER. Vi kunne importere billig strøm når det var kaldt i Norge og eksportere når overskuddet på strøm var stort i Norge.
Fakta er at i det europeisk indre marked for strøm, så sørger algoritmer for at strømmen går dit strømprisen er høyest. Da er det ikke lenger tilbud og etterspørsel i Norge som gjelder, men Europa som dessverre også bestemmer strømprisen i Norge.

Vidar Kleppe
Bystyre og fylkestingsrepresentant