Vil Donald Trump starte atomkrig?

Molde. Publisert 15.11.2016
Av Ellinor Nerbø
Illus.foto: Colourbox

Nå er verden satt helt på hodet. For lenge siden da det ble kjent at Donald Trump skulle stille som kandidat, var det spådd at verden ville få det mye vanskeligere enn hva tilfellet var den gang.

Det som nå gjenstår er å se hva denne menneskefiendtlige amerikanske slangen Donald kan finne på hva gjelder verdensfreden, og om han holder fingrene vekk fra knappe-fatet hva gjelder atomvåpenknappen i sin presidentperiode han nå har blitt tildelt. Det gjenstår å se. Så kan vi se til vårt eget forsvar når slangen ikke vil opprettholde Nato? Hva da med det norske forsvaret i forhold til eventuelle hissigpropper som er uberegnelige?

Putin og Trump er upålitelige

Putin er jo en slik upålitelig statsmann,( slik jeg også leser Trump), det ser vi nå i Midtøsten. Hva vil nå Norge gjøre med sitt eget forsvar når man nå legger ned på Andøya? Jeg vil tro at Andøya-basen er en meget viktig base å opprettholde uansett. Jeg syns jeg ser Donald når han ankommer Norge(om det interesserer ham) når han lander der, og ser kommuneskiltet som sier at han befinner seg på Hell? Det første jeg sa da jeg stod opp i dag da gubben sa at Trump var vinneren var helvete altså!!

I skrivende stund (onsdag 9/11 kl 2145) ser jeg at tv2 spekulerer i om Trump kan være kapabel til å sette i gang en atomkrig. Jeg tror med bortimot 100 % sikkerhet at vi her i Norge ikke har tilfluktsrom sterke nok for å tåle den slags. Ikke for konvensjonelle våpen heller for den saks skyld. Beredskapen i vårt land er ikke beregnet for at vi skal ha en krig gående her, og derav har man ikke tatt høyde for at våre byer i alle fall skal ha tilgang til gode nok tilfluktsrom..

Får jeg rett?

Sivilforsvaret har vel heller ikke trodd at denne slangen av en president som har landet i paradiset skulle kunne vinne dette valget, når all ekspertise sa det motsatte. Selv Simpsons sa jo at en ved navn Trump ville vinne valg og bli president. Da venter neste spørsmål. Var det oppfinneren og skribenten av denne serien som hadde noe i ermet som ikke folk kunne forestille seg, eller var forfatteren av serien synsk? Svaret vites nok spennende tider å se på, og Amerika må bare ta tiden som den kommer – og glad skal den være som har mindre interessante steder man kan prøve å overleve på, får jeg rett denne gangen også?