Vil minstepensjonen forsvinne?

Publisert 20.3.2024
Foto: Colourbox

Jo, det går an at dette blir et relevant spørsmål. Antydninger i Debatten (14.3.24) kunne tilsi at når man på sikt får mindre i pensjon, så er det nok i et naturlig grep fra politikerne at minstepensjonen er den av pensjonsordningene som først ryker ut.

Sosialhjelp-satsene vil nok også da av «naturlige årsaker» bli merkbart svakere og knapt til et brød og en tube kaviar og en med majones. Resten må du skaffe deg på andre måter. Da er det nok det naturlige at man på denne måten fremprovoserer et stor-klasseskille hvor de som da faller ut av samfunnet dør tidligere enn de som sitter på pengebingen. Derfor så sier jeg i fullt alvor at det å ha noe man da kan ty til om noe røyner på, er å ha en jordlapp man kan leve med og ikke tjene pengene sine på – om man ser hva jeg mener. Men ser alle dette? Lite trolig.

De fleste tror at penger kommer ut fra at man leker seg med et databasert utstyr, og slik at pengene renner inn. Dette er et arbeidsredskap sies det. Det er også et leketøy for mange på den måten at man sitter med både laptopp, nettbrett og mobiltelefonen trykket rett i trynet og i fanget. Man tror at dette redder verden, at maten kommer flyvende rett til tallerkenen. Tygg på den og svelg. Rart at det går galt?

Da jeg hørte på Aasheim, kunne jeg ikke annet enn å riste på hodet. Og ikke å glemme henne fra AP eller hva det nå var slags parti hun med det noe lange brune håret kom fra?  Snakk om å være tom i hodet! Jeg vil tippe at verken Asheim eller flere av de som ville være «noen som skjønner», ikke skjønner noe som helst. Ikke vet de hvordan man bløgger en fisk og langt mindre hvordan man setter en potet: Eller knapt koker den før man setter seg til bords!

At alt koster i dag, det har de klart å skjønne om hvordan de fikser den biffen! Men at folket skal klare utgifter, den ser de ikke eller kanskje rettere sagt, de VIL IKKE se det, du har bare med å betale eller miste det du har! Hvordan kunne Norge stemme på slike?

Ellinor Nerbø