Vil Norges Bank ha mer kaos i norsk økonomi?

Publisert 1.11,2023
Foto: Colourbox

Så er kapital-elitens svært så godt betalte «eksperter» igjen ute med sine spekulasjoner og antakelser. Nå må de som sitter med ansvaret for Norges Bank tone flagg. De må nå få inn i hodene sine at ytterligere renteøkninger, vil forårsake enda mer kaos i både bedrifters og vanlige folks økonomi. Disse gjennom kyniske og hensynsløse gribbene, har allerede gjort nok skade på norsk økonomi. Man skulle tro at de alle sammen sov hele døgnet, og av den grunn ikke får med seg noe som helst.

De må skjerpe seg kraftig. Det rekker med tyveriene som de fleste banker allerede har foretatt seg fra folks bankkontoer og lommebøker. DNB er verstingen, og der ler eierne hele veien til banken med den norske staten i spissen. Det er helt ubegripelig at ikke engang kapital-kreftene skjønner hvem det er som skaper inflasjonen. Har de aldri hørt om sånt der hvor de tok sin bachelor-grad? Har de aldri hørt om dem som aldri får nok, de selv?

For en gjennom stinkende råtten moral. De bør tygge på den, og tygge på den ganske lenge – de med ansvaret, så kanskje noe omsider går inn der det burde gått inn for lenge siden. Det er fortsatt ikke forbudt å håpe på bedre tider for de aller fleste.

Jan Hansen
Frilansjournalist MNJ