Vil vi virkelig overvåkes?

Publisert 11.10.2019
Foto: Colourbox

I «gamle dager» – altså før en sensasjons-kåt økonom fant opp bompengene, – hadde vi årsavgift for biler, forsikring, og betalte en fornuftig pris for drivstoff. I «våre dager» er bruk av bil blitt kommunenes og statens desidert beste melkeku. Og som om ikke det var nok, sitter det såkalte «eksperter» og graver i gamle retningslinjer for et godt, kommunistisk samfunn av verste sovjet-type: Vi bilister skal overvåkes – når og hvor vi kjører! «Myndighetene» skal vite hvor de har deg til enhver tid!

Vil vi i vårt demokratiske Norge finne oss i dette? Ikke søren! Les bare: Transportøkonomisk institutt (TØI) mener et system for allmenn veiprising bør erstatte dagens bompenger og de aller fleste bilavgifter. I forslaget blir det lagt opp til at hver enkelt bil må ha en elektronisk brikke som registrerer hver tur og teller antall kilometer bilen kjører og hvor. Dette er renspikka galskap! Og har de tenkt ut hvordan dette vil slå ut, når du eller jeg skal på biltur til Sverige eller Europa forøvrig? Slutter overvåkingen når vi passerer grensen, eller hur?

Mitt forslag er, at vi – som fremdeles liker å kjøre bil, og vil ha vår rettmessige, demokratiske frihet til å kjøre og bevege oss hvor vi vil – UTEN overvåking fra en tullete satellitt – vi må boikotte ALT som heter veiprising, bompenger og overvåking! FNB er rette organet som bare må vokse seg så stor, at ingen er så dum at de tør å opprettholde noen som helst form for landeveis-røveri! Det er bare å melde seg inn folkens! Fra Nordkapp til Lindesnes! Vi må vise Stortinget at vi bilister mener alvor! Nå må Datatilsynet våkne! Mye var faktisk bedre før!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.