Derfor publiserer vi serien «Hva lærte vi av barnehjemsakene?»

Publisert 22.4.2024
Foto: Sfm.no (Innfelt. Klipp fra film av lærer Arne Evensen).

Dette er en leder.

Denne serien som føres i pennen av skribent Ole Texmo, blir publisert av flere årsaker. Kort om forhistorikken, men langt mer omfattende om hva som virkelig skjedde i «rettsstaten» i ettertid. Det handler om årene 2003 – 2018. Når enkelte drister seg til å kalle noen for konspirasjonsteoretikere og rene løgnere, men uten å ha et fnugg av ryggdekning eller bevis for sine løgner og anklager, så må slike «påstående og løsmunnete elementer» regne med å få sine løgner og falske anklager i retur. Det må de bare tåle.

Det var noen få personer som i perioden 2000 – 2001 gikk i bresjen for å avsløre barne- og skolehjemskandalene i Bergen og Hordaland. Det var flere kvinnelige ofre fra Morgensol Barnehjem og mannlige ofre fra Bergens Guttehjem. De som var på det sistnevnte som var et «ulovlig drevet» barnehjem, er lei av ondsinnet sladder, ikke minst å bli kalt løgnere. Det går en meget klar grense for hva enkelte, og som fortsatt kjemper for andres rettferd og rettssikkerhet, skal måtte tåle fra mennesker som åpenbart ikke vet å bruke vettet sitt før de åpner munnen sin.

Les hele serien og få med fakta om hva som virkelig er sant og kan bevises også fra det offentliges side, men som andre medier – så langt, ikke har våget å skrive ett eneste ord om. Det er tydeligvis bare www.smf.no som våger. Resten synes for feige og rett ut sagt patetiske!! Hvorfor skal noen måtte «glemme og tie», når man ikke skal gjøre det i andre sammenheng? Hvorfor slik åle-sleip dobbeltmoral? Vi bare spør?