Fra Ellinors skarpe penn!

Publisert 4.2.2018

Av Ellinor Nerbø
Foto: Colourbox

Stadig færre barn fødes i Norge

Nå vil det merkes at det fødes færre barn i Norge er det sagt. Er det egentlig så rart? Samtidig som jeg skriver dette, så landet en norsk mor i Norge (1 februar 2018), etter å ha vert på flukt fra norsk barnevern i to år. Det ble nevnt i TV2-nyhetskanalen at disse to barna skal i hvert sitt fosterhjem. Altså en nektet søskenkjærlighet, blir resultatet etter en del år sammen med mor, selv om dette var i Malaysia for en stakket stund. Etter TV2 sine opplysninger i nyhetskanalen, så kan det vanke straff for denne moren. Derfor mitt innlegg som omhandlet Facebook. Slike hendelser som omhandler at det nå vil fødes færre barn, har nok noe av sammenhengen i at jeg har talt for at folk som har enhver form for kontakt med norsk barnevern, har lest mine innlegg om at man bør bruke mer angrepiller for å slippe å få dette utyskjet på døra!

Dette vil få en reell begrensning i antall fødsler, eller så må man bare flytte ut fra Norge når man planlegger å stifte familie, og da aller helst til land der familie er mer frie mennesker. Det er man ikke i Norge, ikke etter den historien om henne som nå er tvangshentet hjem for at barna skal skilles fra hverandre, og ikke engang ha hverandre til trøst!! Man skal som lite og umyndig barn kun tenke på dette i resten av sitt liv, om hva som hendte en og hvilke tanker vil så de to tenke om den norske staten i etterkant? En total ødeleggelse som menneske kan jeg tenke, er det som venter dem og de pengene som dette gir fosterfamilien til dem, som skal «oppfostre dem», og som sitter å gnir seg i hendene for pengene dette gir dem, og gir katten i hvordan de får det i tankene. Jeg vil atter en gang oppfordre folk til å la være å sette barn til verden, du vet ikke når du får utyskjet på din dør!

Til statsråd Helleland BLD

Å reagere etter noen VG-oppslag der du den 22/1/18 gir uttrykk for at dobbeltrollene som din forgjenger i flere år hadde fullstendig viten om, og ikke gjorde noe med, så skulle hun likevel rydde opp få dager før sin avgang. At hun sa at hun skulle «rydde opp», kom temmelig sent i hennes statsråds-karriere etter at hun flere ganger hadde fått meldinger om «ugreie tilstander» for å si dette mildt innen norsk barnevern. Nå ser det ut for at du virker noe «forskrekket» over å få vite dette, og ønsker å innkalle noen parter til et møte, vil jeg se konkrete bedringer av før jeg vil tro noe som helst på bedringer.

Det er ikke vanskelig å sette seg inn i hva de som har skoen på vet hvor bedringene bør settes inn, og hvordan et barnevern kan og skal fungere. Jeg kunne gitt noen hint om det skulle vert nødvendig, det er bare å finne mitt tlf nummer og ta en telefon og en betalt tur til ditt departement. En ny barnevernlov er ikke bare nok, det trengs mer til som kan hjelpe på situasjonen. Jeg anbefaler også å se til sfm.no, mye bra der å ta lærdom av. I mitt første åpne brev sa jeg at jeg kommer til å følge med din gjerning og dette mener jeg alvorlig. Det er resultatene jeg er opptatt av at skal bli mer menneskevennlig og troverdig. Dokumenter forteller nemlig ikke hele sannheten, den bør du legge deg på minnet først som sist. Håper at du nå skjønner at jeg mener alvor og ser frem til en større bedring til både barns beste og helhetsfamiliens, men er det en ønsketenkning.